ua en ru

В Україні 8 вересня стартує кампанія за референдум щодо вибору між ЄС і МС, - Симоненко

Компартія України (КПУ) 8 вересня 2013 р. розпочинає збір підписів за проведення Всеукраїнського референдуму на якому українці повинні самі вирішити, який зовнішньополітичний вектор обрати нашій країні: МС і ЄС. Про це на зустрічі з регіональними ЗМІ в Києві заявив лідер КПУ Петро Симоненко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, навіть побіжний аналіз товарообігу свідчить про те, що вступивши в МС Україна отримає до 9 млрд дол. прибутку, а вступивши до ЄС - щороку втрачатиме по 2 млрд дол.

Симоненко додав, що за результатами спільного дослідження народогосподарського прогнозування РАН та Інституту економіки та прогнозування НАН України, приєднання України до МС дасть імпульс авіабудуванню, суднобудуванню, і енергетичному машинобудуванню.

За словами політика, розрив економічних зв'язків з Росією після розпаду СРСР завдав важкого удару по вітчизняному машинобудуванню.

"Наочний приклад - "Луганськтепловоз", де працювало 42 тис. людей, а підприємство забезпечувало потребу СРСР у тепловозах на 96%. Крім досить високих зарплат завод містив соціальну сферу і був одним з містоутворюючих підприємств Луганська. Через 20 років на підприємстві працює близько 5 тис. осіб, але і їм загрожує скорочення. Чи треба говорити, що ЄС луганські тепловози не потрібні і потенційний ринок збуту - це Росія, і ТС", - підсумував лідер КПУ.