ua en ru

Швейцарія включила в санкційний список ще 10 громадян РФ і 5 представників українських сепаратистів

Швейцарія включила в санкційний список ще 10 громадян Росії та п'ять представників сепаратистів.

Швейцарія включила в санкційний список ще 10 громадян Росії та п'ять представників сепаратистів. Таке повідомлення розміщене на сайті Державного секретаріату економіки Швейцарії, передає Deutsche Welle

Документ набув чинності ввечері 2 травня.

Тепер у списку 48 осіб, які вважаються відповідальними за українську кризу.

В перелік осіб, на яких поширюються санкції, увійшли заступник голови уряду РФ Дмитро Козак, повноважний представник президента РФ в Криму Олег Белавенцев, міністр РФ у справах Криму Олег Савельєв, виконуючий обов'язки губернатора Севастополя Сергій Меняйло, сенатор від виконавчої влади Республіки Крим Ольга Ковітіді, віце-спікери Держдуми Людмила Швецова та Сергій Неверов, начальник ГРУ Генштабу ЗС РФ Ігор Сергун, начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов, співробітник ГРУ Ігор Стрєлков, лідери сепаратистів на південному сході України Герман Прокоп'єв і Валерій Болотов, глава самопроголошеної Донецької народної республіки Сергій Пургін, представники керівництва самопроголошеної ДНР Денис Пушилин і Сергій Циплаков.

Тим, чиї імена виявилися в даному списку, заборонено в'їзд до Швейцарії. На території країни для них також вводяться обмеження на фінансові операції.