ua en ru

Росія заборонила ввезення плодовоовочевих і рибних консервів з України

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя (Росспоживнагляд) з 29 липня 2014 р. призупинила ввезення на територію Російської Федерації консервованої плодоовочевої продукції і рибних консервів з України.

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя (Росспоживнагляд) з 29 липня 2014 р. призупинила ввезення на територію Російської Федерації консервованої плодоовочевої продукції і рибних консервів з України. Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

Як повідомляють в Росспоживнагляді, при здійсненні державного нагляду за обігом харчової продукції при неодноразових дослідженнях консервованої плодоовочевої продукції, виробленої на українських підприємствах: сільськогосподарське ТОВ ім. Шевченко ("Верес"), ВО "Одеський консервний завод", ТОВ "Ніжинський консервний завод" і рибних консервів вироблених ВО "Одеський консервний завод", ТОВ "Вінницький завод пакувальних виробів "Вінтар", ТОВ "Альфа-Этэкс" і ТОВ "Південний РКК" виявлені порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів.

Зокрема, у російському відомстві заявляють про невідповідність української продукції вимогам, що пред'являються до маркування, невідповідність по масовій частці основного продукту, невідповідність за вмістом білка, жиру, вуглеводів і вітаміну С, магнію, кальцію, заліза, невідповідність за показником енергетична цінність і органолептичними показниками, невідповідність за вмістом кухонної солі.

Зазначимо, раніше Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії молдавських плодоовочевих консервів.