ua en ru

РФ заборонила ввезення української солі

РФ заборонила ввезення української солі

Росія з 26 січня 2015 р. призупинила ввезення на свою територію харчової солі виробництва ДП "Артемсіль".. Про це повідомляє прес-служба Росспоживнагляду.

"Федеральною службою з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини з листопада 2014 року у зв'язку з виявленою невідповідністю харчової солі виробництва ДП "Артемсіль" (Україна) вимогам, що пред'являються до змісту домішок, йоду та органолептичними показниками, посилено контроль за зазначеною продукцією у пунктах пропуску через державний кордон та в роздрібній мережі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, результати досліджень підтвердили порушення вимог чинного законодавства зазначеним виробником.

"Росспоживнаглядом припинено ввезення на територію Російської Федерації харчової солі виробництва ДП "Артмесоль" (код ТН ЗЕД 2501 00 91) з 26 січня 2015 року", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше Росспоживнагляд рекомендував роздрібним мережам вилучити з обігу продукцію найбільших виробників солі України та Білорусі, на яких припадає 56% російського ринку.