ua en ru

РФ з 5 грудня обмежить поставки м'яса птиці з США

Росія з 5 грудня 2014 р. обмежує ввезення на свою територію м'яса птиці, а також субпродуктів і готової продукції з американських підприємств.

Росія з 5 грудня 2014 р. обмежує ввезення на свою територію м'яса птиці, а також субпродуктів і готової продукції з американських підприємств. Про це повідомляє прес-служба Россільгоспнагляду.

Введення тимчасових обмежень у відомстві назвали вимушеним заходом, пояснивши свої дії прагненням забезпечити безпеку надходить на російський ринок м'ясної продукції.

За даними Россільгоспнагляду, останнім часом США в РФ стала помітно частіше надходити небезпечна у ветеринарно-санітарному відношенні продукція, однак Служба безпеки та інспекції продовольства (FSIS) Мінсільгоспу США на прохання про посилення контролю не реагувала.

"Змушені констатувати, що продовжуються виявлення залишків шкідливих і заборонених речовин надходить з США продукції птахівництва, в тому числі наявність антибіотиків тетрациклінової групи, що є грубим порушенням вимог і норм Митного союзу і вказує на недостатній контроль з боку ветеринарної служби США", - наголошується в повідомленні Россільгоспнагляду.

Особливе занепокоєння російських фахівців викликали нещодавні зміни системи контролю безпеки продукції на птахопереробних підприємствах США. На думку експертів Россільгоспнагляду, вони здатні призвести до "істотного зниження рівня безпеки продукції американського птахівництва".

У повідомленні Россільгоспнагляду зазначається, що переговори з FSIS про способи вирішення ситуації, що склалася можуть пройти в січні 2015 р.

Нагадаємо, 24 листопада РФ посилила умови транзиту рослинної продукції з Білорусі через підозру на контрабанду з "заборонених" країн.