ua en ru

Лондонський трибунал відмовив у всіх вимогах Степана Глуся до мажоритарних акціонерів Nemiroff

Лондонський трибунал 21 листопада 2013 р. виніс остаточне рішення за позовом Степана Глуся до мажоритарних акціонерів компанії Nemiroff Якову Грибову і Анатолію Кіпішу і повністю відмовив Степану Глусю у всіх його вимоги. Про це повідомили в компанії Nemiroff Holdings Limited.

За даними компанії, Лондонський трибунал зобов'язав Степана Глуся до 11 грудня 2013 р. повністю компенсувати іншим акціонерам компанії Nemiroff всі судові витрати, пов'язані з Лондонським процесом компанії Nemiroff.

Загальна сума таких витрат, що підлягають компенсації Степаном Глусем становить 5,5 млн дол.

"Лондонський трибунал встановив, що дії Степана Глуся і членів його сім'ї грубо порушували умови угоди акціонерів, всі судові процеси, ініційовані Степаном Глусем і членами його сім'ї, носили навмисний характер і були не чим іншим як зловживанням Степаном Глусем та членами його сім'ї право на подання позовів. Всі такі судові процеси родини Глусів були спрямовані виключно на незаконне усунення мажоритарних акціонерів компанії Nemiroff від участі в управлінні компанією Nemiroff", - повідомили в компанії.

Таким чином, загальна сума фінансових претензій компанії Nemiroff до Степану Глусю і членам його сім'ї, встановлених судовими органами різних юрисдикцій, зросла до 25 млн дол.

Раніше судами України було підтверджено наявність боргу ДП УГК перед компанією Nemiroff у розмірі понад 19 млн дол.
В даний час судові інстанції Кіпру розглядають заяви компанії Nemiroff до Степану Глусю та членам його сім'ї про компенсацію завданих збитків в результаті ініційованих в ході корпоративного конфлікту сім'єю Глусь неправомірних судових процесів проти мажоритарних акціонерів Якова Грибова та Анатолія Кіпіша.