ua en ru

Китайська Shuanghui планує провести IPO на 6 млрд дол

Китайська м'ясопереробна компанія Shuanghui International Holdings, яка купила найбільшого в світі постачальника свинини, розраховує залучити близько 6 млрд дол. в ході планованого IPO, яке пройде в Гонконзі. Про це повідомляє "Росія 24" з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

BOC International Holdings Ltd., CITIC Securities Ко, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, Standard Chartered Plc і UBS AG працюють над реалізацією акцій, повідомляє Bloomberg з посиланням на людей, які попросили не називати їх імен.

Раніше регулятори США і акціонери Smithfield Foods схвалили поглинання останньої компанією Shuanghui, тим самим поставивши крапку в найбільшому придбанні китайським холдингом американської компанії.

Продаж акцій буде сприяти відродженню ринку IPO в Гонконзі, де спостерігається збільшення виручки, після того як в 2012 р. був зафіксований рекордний за останні 9 років мінімум.

Shuanghui потрапить в число великих компаній, включаючи Power Assets Holdings Ltd.'s Hong Kong і China Сінда Asset Management Co., які мають намір залучити кошти за допомогою IPO, ціна якого перевищує 1 млрд дол.

У цьому році компанії залучили 11,3 млрд дол. на Гонконгській біржі. Це більше ніж у 3 рази порівняно з аналогічним періодом 2012 р.