ua en ru

Кабмін збільшив фінансування на протезування учасників АТО на 279 млн грн, - Денісова

Кабінет міністрів України збільшив фінансування на 279 млн грн для протезування учасників антитерористичної операції.

Кабінет міністрів України збільшив фінансування на 279 млн грн для протезування учасників антитерористичної операції. Про це на брифінгу заявила міністр соціальної політики України Людмила Денисова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже прийнято постанову Кабміну про те, що учасники АТО зможуть першого черговому порядку отримувати допомогу. Ми також змогли збільшити фінансування реабілітації учасників АТО. А саме, прийнято рішення про збільшення фінансування на 279 млн грн для протезування учасників АТО. Ми також внесли проект постанови, яким передбачається виділення коштів з державного бюджету для забезпечення протезування наших учасників АТО за межами України. Ми внесемо такий проект постанови на розгляд Кабміну", - повідомила Денисова.

Вона також нагадала, що нова структура Держслужба з питань ветеранів і учасників АТО буде виконувати функції ліквідованого Держкомітету з питань ветеранів і інвалідів. Держслужба також буде займатися питаннями забезпечення учасників АТО.

"При Кабміні створена Держслужба з питань ветеранів війни та учасників... АТО Ми будемо забезпечувати адаптацію, реабілітацію, санаторно-курортне лікування ветеранів, а також забезпеченням професійно-технічної перекваліфікації, житлом", - заявила Денисова.