ua en ru

Держпідприємництва пропонує скасувати необхідність затверджувати рецептуру на виробництво алкоголю

Держпідприємництва пропонує скасувати необхідність затверджувати в Мінагрополітики за погодженням Міндоходів рецептуру на виробництво етилового спирту, горілки, лікеро-горілчаних виробів та алкогольних напоїв з використанням спирту. Про це йдеться в розробленому відомством проект постанови "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 15 лютого 1999 р. №186", повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

Відомство зазначає, що на сьогодні відповідальність за вироблену продукцію несуть виробники. Виробляти та вводити в обіг небезпечні, не придатні до споживання харчові продукти забороняється. Особи, які займаються діяльністю з виробництва харчових продуктів, повинні забезпечувати використання у продуктах інгредієнтів, які використовуються в дозволених межах, є безпечними та належної якості.

"Оскільки рецептури на виробництво спирту етилового, алкогольних напоїв розробляються на підставі державних стандартів або технічних умов, які затверджуються Мінагрополітики за погодженням з Міндоходів, то необхідності затверджувати ще й рецептури немає", - підкреслює Держпідприємництва.