ua en ru

На посаду голови "Укрспирту" відібрано 27 кандидатів, - МінАП

Конкурсна комісія Міністерства аграрної політики та продовольства з відбору кандидатів на заміщення посади директора Державного підприємства спиртової та горілчаної промисловості "Укрспирт" відібрала 27 кандидатів. Про це повідомили у прес-службі МінАП.

Комісія розглянула пакети документів, які протягом місяця надали 28 кандидатів. Пакети документів містили: належним чином засвідчені копії паспорта, документи про вищу освіту, витяг із трудової книжки, відомості про досягнення на керівній посаді, заповнений лист обліку кадрів, довідку про стан здоров'я, довідку про відсутність судимості.

За результатами розгляду члени комісії прийняли рішення відмовити одному кандидату, який не зміг підтвердити наявність вищої освіти. Ще п'ять кандидатів надали неповні пакети документів. Члені комісії вирішили допустити їх до наступного етапу за умови своєчасного надання відсутніх документів.

На наступному засіданні комісії будуть вивчені надані пакети документів по суті. "Ми будемо дивитися, чи відповідає претендент вимогам. Мова про галузеву освіту, досвід роботи, в тому числі у сфері управління. Враховуючи масштаби державного підприємства "Укрспирт" і його сучасний стан, наші претенденти повинні бути ефективними кризовими менеджерами, які здатні правильно вибудувати стратегію розвитку компанії, чітко бачити перспективу", - повідомив перший заступник міністра агрополітики Ярослав Краснопольський.

Планується, що фінальний етап конкурсного відбору відбудеться в квітні.

Зазначимо, що до складу конкурсної комісії входять представники аудиторської компанії Deloitte, рекрутингових і консалтингових компаній Pedersen & Partners, HRM, Jansen Capital Management.

Нагадаємо, наприкінці січня Міністерство аграрної політики та продовольства України оголосило конкурс на посаду керівника ДП "Укрспирт".

На початку лютого глава МінАП Олексій Павленко підписав наказ про звільнення голови ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна. Раніше Інтерпол оголосив у розшук обвинуваченого у фінансових розкраданнях екс-главу ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна.

17 грудня 2014 р. екс-глава "Укрспирту" Михайло Лабутін був звільнений зі свого поста. Раніше йому було повідомлено про підозру у зловживаннях на 200 млн грн. 19 грудня Лабутін був вивезений з лікарні бійцями батальйону "Айдар", які також взяли під охорону саме держпідприємство.

Зазначимо, попередній глава "Укрспирту" також був оголошений в розшук.

3 лютого 2015 р. в.о. директора "Укрспирту" Роман Іванюк заявив, що за фактом діяльності ДП "Укрспирт" порушено близько 60 кримінальних проваджень.