ua en ru

Ефект від дерегуляції у харчовій галузі України складе близько 30 млрд грн, - Шимків

Економічний ефект від дерегуляції у харчовій галузі України складе близько 30 млрд грн, корупційна складова скоротиться приблизно на 7 млрд грн.

Економічний ефект від дерегуляції у харчовій галузі України складе близько 30 млрд грн, корупційна складова скоротиться приблизно на 7 млрд грн. Про це повідомила прес-служба Президента України з посиланням на заступника глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа.

Так, згідно з повідомленням, дерегуляція у харчовій галузі спрямована на адаптацію виробничих процесів до норм і стандартів ЄС.

Передбачається, що економічний ефект від дерегуляції складе приблизно 30 млрд грн, корупційна складова скоротиться приблизно на 7 млрд грн.

Як повідомляється, концепція з 800 дерегуляційних ініціатив у загальноекономічному вимірі торкається скорочення перевірок, ліцензій, дозволів, регламентів, сертифікатів, приписів і навіть ліквідації цілих підрозділів і державних регулюючих установ. Зокрема, передбачається скорочення органів, що мають функції контролю - з 79 до 32.

Розробники реформ наголосили, що за умов підтримки цих ініціатив Верховною Радою ефект від реалізації першого етапу очікується вже через рік.