ua en ru

"Магарач" встановить на винзаводі в селищі Віліно нове обладнання

Агрокомпанія «Магарач» провела два етапи тендерів і визначила постачальників обладнання для ліній переробки винограду і розливу вина. Його планують встановити на винзаводі в селищі Віліно навесні наступного року. Технічна реконструкція займе 4 роки і буде проходити в кілька етапів. Нове обладнання дозволить переробляти на рік 12 тис. тонн винограду і розливати 20 млн пляшок вина на рік.

Агрокомпанія «Магарач» технічно переоснащувати свій винзавод, який розташований у кримському селищі Віліно. Про це повідомляє директор агрокомпанії Михайло Дячук: «Другий етап тендеру з постачання обладнання для реконструкції заводу відбувся. Вже визначено постачальників. У березні наступного року ми очікуємо на першу поставку техніки. Щойно ми отримаємо обладнання - відразу займемося його установкою. Загальний обсяг реконструкції розрахований на 4 роки, оновлення буде проходити в 4 етапи».

Йдеться про комплексне технічне рішення - триває підготовчий процес щодо закупівлі ліній для первинного та вторинного виноробства. Зокрема, лінія для переробки винограду в кінцевому результаті буде мати потужність 12 тис. тонн винограду на рік, лінія розливу - 20 млн пляшок вина на рік.

Радник дирекції Національного інституту винограду і вина «Магарач» з агропромислових питань Андрій Альоша уточнив, що нове обладнання розраховане на максимальне збереження органолептичних показників вина.

«Напрямок розливу ми вибрали стерильний, щоб вино зберігало свою органолептику: смак, запах, колір. Для цього виноматеріал не буде піддаватися дії високих температур. Тобто у процесі виробництва вино буде оброблятися тільки холодом і далі у стерильних умовах розливатися по пляшках», - прокоментував Андрій Альоша.

Нагадаємо, цього року агрокомпанія «Магарач» відновила виробництво свого знаменитого асортименту вин після дворічної перерви. Із серпня в роздробі вже можна купити вино, яке «Магарач» виготовив із власного винограду. За результатами поточного року на ринок України буде випущено більше мільйона пляшок вина під брендом «Магарач».

Винороби обіцяють споживачам виняткову якість сортових, купажних, ординарних і витриманих вин - загалом 12 позицій. Також у «Магарач» вироблятимуть коньяки трьох, п'яти і семи років витримки. Трирівневу перевірку якості продукції забезпечать вчені інституту «Магарач», винороби агрокомпанії і зовнішні фахівці.

«Цього року ми зібрали виноград хорошої якості. Його ми використовували для виробництва традиційних для «Магарача» марок вин. Це столова група вин: білі й червоні; міцні: мадера, портвейн і десертні вина. А також наш знаменитий «Сердолік» і, природно, наш мускат - «Білий» та «Рожевий» «Магарач», - розповів директор НДВіВ «Магарач» Віктор Загоруйко.

Варто додати, що зовнішній вигляд пляшки і етикетки магарачських вин теж зміниться - над новим дизайном зараз працюють англійські фахівці. Вина «Магарач» у новому вигляді з'являться на полицях навесні 2014 року.